Ihmiset

Pete

Minusta piti tulla nuorena maailman nopein metallirumpali. Nopeus ja tahto olisi saattanut riittää mutta tie vei eri suuntaan. Muutaman vuoden radiokomennuksen jälkeen odotti 90-luvun lopussa työ Warner Music Finlandin leivissä – erikoisalueena kotimainen musiikki kaikessa kirjossaan. Warnerilla hoidin tehtäviä artistien promootiosta markkinoinnin johtamiseen. Olin mukana tiiviisti artistien levytyksien ja uran suunnittelussa.

Intohimo ja halu toimia vielä lähempänä luovaa ydintä ja kädet olkapäitä myöten kiinni musiikin tekemisessä vei 2007 Sony Musicin palvelukseen. Tehtävänimikkeeksi tuli A&R Manager eli kotimaisen tuotannon päällikkö. Sonylla vietetyn vuoden aikana tuotannossa olivat mm. silloisen Idols-voittaja Ari Koivusen debyyttialbumi, Samuli Edelmannin Virsiä-konsepti, Vuokko Hovatan soolodebyytti Lempieläimiä, metallikitarasankarien yhteislevy Guitar Heroes jne.

Kasvattijoukkueessa Warnerilla puhkuivat 2008 muutosten tuulet ja minut kutsuttiin takaisin riviin. Tällä kertaa vastuualueenani oli kotimainen tuotanto. Pitkäaikaisia yhteistyötä olen tehnyt artistien kuten Zen Café ja Samuli Putro, Maija Vilkkumaa, Vesa-Matti Loiri, Samuli Edelmann, Mamba, Vuokko Hovatta, Maarit Hurmerinta, Teleks, Tuure Kilpeläinen ja Kaihon karavaani sekä monien muiden kanssa.

Lapsuuden ja nuoruuden haave elokuvien tekemisestä nousi vahvasti pintaan Mika Kaurismäen Vesku-dokumentin mukana. Olin kyseisessä elokuvassa apulaistuottajana ja elokuvien tekemisen kipinä syttyi roihuksi asti. Pyrinkin Taideteolliseen korkeakouluun opiskelemaan elokuvatuotantoa ja onnekseni pääsin sisään. Edessä oli siis aktiivinen opiskelu ja oman yrityksen perustaminen. Moshfish Helsinki syntyi syksyllä 2010.

2011- Kaiho publishing, managing director
2011 Pohjola-Filmi, music supervisor “Merkki”-shortfilm
2011 Edith Film & First Floor Productions, music supervisor “Vuosaari”-fiction
2011 Marianna Films, assistant producer “Tie pohjoiseen”-fiction
2010- Moshfish Helsinki, CEO/producer
2009-2010 Marianna Films, assistant producer “Vesku”-documentary
2008-2010 Warner Music Finland, A&R manager
2007-2008 Sony Music Entertainment, A&R manager & new business development
2003-2006 Warner Music Finland, marketing director
2000-2003 Warner Music Finland, marketing manager
1998-2000 Warner Music Finland, artist promotion
1993-1998 Radio Kolme, Radio Alex

Pete Eklund
CEO
050 309 99 15
pete@moshfish.com

Jaani

Pienestä pitäen unelmoin videokamerasta. Jo silloin elokuvat ja elokuvatrailerit olivat suurta herkkuani. Viimein säästämällä kaikki kesätyörahani sain ostettua ensimmäisen videokamerani. Ensimmäisestä kuvatusta videopätkästä lähtien innostuin leikkauksesta. Noina “Analogivuosina” editointi vaati aikaa ja pitkäjännitteisyyttä. Tietokone oli hidas, ohjeita ei löytynyt mistään ja jokainen asia piti ensin mokata ennen eteenpäin siirtymistä. Tästä kaikesta on jo vuosikymmenen ja siinä samalla harrastuksesta on muuttunut työksi.

Tällä alalla olen itseoppinut, ellei tietysti näyttelijäkokemusta teatterin puolelta lasketa. Valmistuin viime kesänä Laurea-ammattikorkeakoulusta Tradenomiksi ja erikoistuin samalla myyntiin ja markkinointiin. Koulutuksesta on hyötyä myös tässä työssä.

Olen työskennellyt freelancerina jo neljä vuotta musiikkivideoiden, dokumenttien, mainosten ja lyhytelokuvien parissa. Tehtäväkuvani on vaihdellut ohjaajasta, kuvaajaan ja leikkaajaan. Vapaa-aikaani sisältyy elokuvat, valokuvaus, videopelit, kahvista nauttiminen sekä lisää editointia.

Suosikkielokuviini kuuluvat Touch of evil, Rebecca ja Scott Pilgrim vs the World.
Uusia ja vanhoja töitäni voi nähdä osoitteessa www.jaanikivinen.com.

Jaani Kivinen
Visuaalinen suunnittelu
050 5377885
jaani@moshfish.com

Caru

Kun pikkuveli pyytää, isosisko rientää.Taloushallintoa jo vuodesta 1988 ja yhä vain jatkuu, nyt myös Moshfishin palveluksessa.Askartelu on intohimoni, kuittihulluus toimenkuvani.

Caru Eklund
Taloushallinto
caru@moshfish.com